Om mig

Folk brukar skratta åt mina tavlor. Det får de gärna göra, för det är meningen med min konst. Jag har roligt när jag målar och om andra blir glada av att se mina tavlor så är det en extra bonus. Till vardags är jag illustratör och serietecknare. Främst gör jag humoristiska teckningar, vilket också märks när jag målar tavlor. Jag för helt enkelt över mina ”roliga gubbar” från serierutorna till målardukarna. Fast gubbarna blir oftast utbytta mot katter och andra djur när akrylfärgen flödar. Och precis som i seriernas värld använder jag mig av starka färger. Förutom akryl målar jag med Posca-pennor. Det är färgstarka japanska markers med täckande bläck som jag använder på canvas.

Jag är uppvuxen i Rottneros i Värmland, men bor och arbetar i Stockholm sedan 1979. Jag är utbildad grafisk formgivare och illustratör på RMI Berghs Reklamskola i Stockholm.
1981-1989 arbetade jag som layoutare och art director på serieförlaget Semic Press.
Sedan 1989 är jag frilansillustratör och serietecknare. Några exempel på uppdragsgivare är Dagens Nyheter, Aftonbladet, Svenska MAD, Fantomen, 91:an, diverse facktidningar och bokförlag.

share